We maken gebruik van cookies om onze website te optimaliseren. Klik HIER voor meer info.

Heropening scholen vanaf maandag 26 april 2021

Beste ouders,

Goed nieuws, onze school mag maandag 26 april heropenen! 

Opgelet: er zal tot nader bericht geen busvervoer georganiseerd worden, zoals in de laatste weken voor de paasvakantie. De voorschoolse en naschoolse opvang gaan wel door op de gebruikelijke uren. 

Op de Gouverneur Verwilghenlaan en de Oude Baan, zal de school eindigen om 14u45 (woensdag om 12u05). Ook zullen de kinderen nog steeds aan de verschillende uitgangen opgehaald moeten worden, zoals voor de paasvakantie. 

Wij wensen u een heel fijn weekend, en kijken ernaar uit om de kinderen terug te verwelkomen maandag! 


Hieronder de officiële mededeling vanwege het gemeentebestuur van Maasmechelen:


 Onderwerp: Heropening scholen vanaf 26 april 2021

Beste directie

Omwille van de hoge besmettingscijfers mbt covid-19 besliste de burgemeester tot schorsing van de lessen tem 25 april 2021. Aanvullend hierbij werd een teststrategie bij leerlingen en leerkrachten uitgerold.

In totaal werden 1287 leerlingen en leerkrachten voor deze testing uitgenodigd. Exact 923 personen (71,7%) boden zich aan voor afname van deze test. Bij 12 personen bleek deze test positief te zijn.

Ten opzicht van vorige week stellen we vast dat de incidentiegraad en het reproductiegetal voor Maasmechelen gezakt zijn, daar waar dat voor de andere Maaslandse gemeenten niet het geval is.

Op basis van deze elementen werd beslist dat de lessen hervat kunnen worden vanaf 26 april 2021.

Leerlingen die zich niet aanboden voor testing kunnen, gezien het regelgevend kader, vanaf maandag ook terug naar school.

Als bestuur willen we benadrukken dat de besmettingscijfers nog steeds onze volle aandacht verdienen en vragen dan ook toe te zien op de strikte naleving  van het sectoraal protocol ‘COVID preventie’ vanuit het departement onderwijs.

Met vriendelijke groeten

Sabine Bervaes                                                                                      Raf Terwingen

Algemeen directeur                                                                                 burgemeester